Uitzending
Koffietijd - Aflevering 161

Aflevering 161

Koffietijd

4-5-2020

| 94 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Koffietijd onder andere:

75 jaar bevrijding: De oorlog in 100 foto's
Herman van der Zandt is vanavond te zien met het Bevrijdingsjournaal, maar ook met 75 jaar bevrijding: De oorlog in 100 foto's. We praten erover.

Hoe beleven we 4 mei?
In het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, verloopt 4 en 5 mei anders dan in voorgaande jaren. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat vandaag wel door, maar dan zonder publiek. Ook de Nationale Kinderherdenking in Madurodam is aangepast.

Deze mensen spelen vanavond het taptoesignaal
De afgelopen week hebben we muzikanten gevolgd die zich opmaken voor de grote dag: dodenherdenking. Ze spelen vanavond het taptoesignaal voor de mensen in hun buurt.

Kruudmoes
London maakt kruudmoes, een echt ouderwets Veluws gerecht.

Martin Koolhoven over oorlogsfilms
Martin Koolhoven geeft zijn kijk op films die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Koffieleuters over dodenherdenking
Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Dodenherdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Een herdenking die voor de 75ste keer plaatsvindt. We hebben het erover met ons mannenpanel, ook bekend als onze Koffieleuters.

In deze uitzending van Koffietijd waren Herman van der Zandt en Martin Koolhoven te gast. Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Deze uitzending van het programma Koffietijd met de titel Aflevering 161 werd uitgezonden op maandag 4 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie