Uitzending
Knevel & Van den Brink - 26-8-2008

26-8-2008

Knevel & Van den Brink

2473 x bekeken | 0 reacties
6
Rita Verdonk En Mohammed Enait
Een debat tussen Rita Verdonk en Mohammed Enait. Enait werd niet aangenomen voor een functie bij de Sociale Dienst van Rotterdam omdat hij weigert vrouwen een hand te geven. De rechter heeft de gemeente Rotterdam onlangs gelijk gegeven. Enait noemt het een 'boerenvonnis' en 'handenschudfundamentalisme' van een 'witte rechter'. In 'Knevel & Van den Brink' gaat Enait in debat met Rita Verdonk die eerder te maken kreeg met een imam die weigerde haar een hand te geven.

Marc De Hond
Marc, de zoon van de bekende opiniepeiler Maurice de Hond, heeft een autobiografisch boek geschreven. Eind 2002 wordt bij Marc een tumor gevonden in zijn rug. Na de tweede operatie ontstaan er complicaties door verwijtbare medische fouten. Marc raakt verlamd aan z'n onderlichaam. Over de strijd die daarop volgt schreef hij het boek 'Kracht' dat aanstaande vrijdag uitkomt.

Guido Van Woerkom

De zomer van 2008 gaat de boeken in als een zomer met een aantal ernstige ongelukken. Een aantal zware verkeersongelukken waarbij vakantievierende gezinnen dodelijk verongelukten, het alpine-drama waarbij 4 van de 5 leden van een gezin uit Almere omkwamen en het recente vliegtuigongeluk in Madrid. Neemt het aantal dodelijke incidenten tijdens de vakantieperiode toe? En nemen meer Nederlanders onverantwoorde risico's tijdens hun actieve vakanties? ANWB-directeur Guido van Woerkom maakt de balans op.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op dinsdag 26 augustus door de EO. Te gast waren Marc de Hond, Guido van Woerkom, Rita Verdonk en Mohammed Enait. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie