Uitzending
Knevel & Van den Brink - 29-8-2008

29-8-2008

Knevel & Van den Brink

2004 x bekeken | 0 reacties
6
Wendy van Dijk
De tv-presentatrice is vandaag voor een dag buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In de voorbereiding voor haar nieuwe programma heeft ze vanmiddag een Amsterdams stel getrouwd. Morgen is de eerste uitzending van haar nieuwe zaterdagavondshow 'Million Dollar Wedding' waarin een stel een compleet verzorgd, groots opgezet huwelijksfeest kan winnen. Wendy van Dijk over het geluk van anderen en over dat van haarzelf.

Boudewijn Kok
Radovan Karadzic, die vandaag voor de tweede keer verscheen voor het Joegoslavië-tribunaal, heeft het leven van Boudewijn Kok definitief veranderd. In negatieve zin. Kok was Dutchbatter ten tijde van de val van Srebrenica waarbij 8.000 moslimmannen en –jongens verdwenen. Karadzic wordt door de aanklagers van het Tribunaal mede verantwoordelijk gehouden voor deze genocide. Toen de Servische oorlogsmisdadiger eind juli werd gearresteerd stond Boudewijn dan ook bij de Scheveningse gevangenis om met eigen ogen te zien dat Karadzic werd binnengebracht. Kok volgt het proces nauwgezet. En onderzoekt welke Duchbatters bereid zouden zijn voor Karadzic te pleiten, zoals de juridisch adviseur van Karadzic onlangs naar buiten bracht.

Margriet van der Linden
Ze is de opvolgster van Cisca Dresselhuys bij het feministische maandblad 'Opzij'. Maandag begint Margriet als hoofdredacteur maar ze heeft alvast drastische maatregelen aangekondigd. De beroemde Feministische Meetlat, geesteskindje van Dresselhuys, is al geschrapt. Komt onder Van der Linden de eerste man op de redactie van 'Opzij' te werken? En hoe denkt ze over de strijd van haar voorgangster tegen de islamitische hoofddoek en thuisblijvende moeders?

Johan Derksen
Derksen trapt het nieuwe voetbalseizoen af. Hij is bezeten van voetbal maar haat het wereldje erom heen met "foute mannen, foute horloges en foute auto’s". Waarom stopt hij niet met zijn hoofdredacteurschap van Voetbal International en zijn televisieoptredens, en gaat hij doen wat hij echt wil: emigreren naar Amerika.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op vrijdag 29 augustus door de EO. Te gast waren Wendy van Dijk, Johan Derksen en Margriet van der Linden. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie