Uitzending
Jinek - Maandag om 23:00

Maandag om 23:00

Jinek

23-2-2015

| 5683 x bekeken | 0 reacties
6
Eva Jinek praat met de hoofdrolspelers uit het nieuws van de afgelopen week over de actualiteit. Journalistieke, scherpe en onderhoudende gesprekken met gasten uit de wereld van politiek, cultuur, sport en samenleving.

Mediacode Koninklijke Huis onder vuur
Dat de Koninklijke familie een mediacode opstelt is hun goed recht, maar moet de media daar zomaar in meegaan? Absoluut niet volgens Sjuul Paradijs, vanavond te gast is bij Jinek. De hoofdredacteur van De Telegraaf is door de Rijks Voorlichtings Dienst (RVD) op de vingers getikt wegens het publiceren van ongeautoriseerde foto's van een skiŽnde prinses Beatrix, afgelopen zaterdag. Ook op de bank bij Eva neemt plaats Erik Noomen, die de mediacode niet meer van deze tijd vindt .

De hoofdredacteur van Nieuwe Revu werd eervorig jaar werd teruggefloten door de rechter nadat het weekblad foto's had geplaatst van een hockeyende prinses Amalia. Verder te gast is Justina Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorstenhuis die het in grote lijnen eens is met de mediacode van de Oranjes.

Mark Bos, Albert de Lange en Hans Vogels
Het filmen en schrijven over de eigen dood lijkt aan een ware opmars bezig in de media. Vele dagbladen hebben een columnist in dienst die schrijft over zijn naderende einde en ook op televisie lijkt de schroom verdwenen om als journalist over dit gevoelige onderwerp documentaires te maken.

Waarom is dit genre opeens zo populair? En is het goed dat het taboe op de dood langzaam begint te verdwijnen?

We praten erover met 3 journalisten die uitbehandeld zijn en openhartig over hun eigen ziekte publiceren: Mark Bos (maker van de documentaire Retour Hemel), Albert de Lange (wekelijkse column in het Parool) en Hans Vogels (wekelijkse column Eindhovens Dagblad).

Eddy ZoŽy, Cindy Pielstroom en Jeroen Post
Hoe gaat het met de televisiehelden van vroeger die in de vergetelheid zijn geraakt? Onder het genot van een whiskey en een sigaar vroegen Eddy ZoŽy en Marcel Langedijk zich dat af. Het tweetal ging op zoek, interviewde een groot aantal oude helden en vatte het resultaat samen in het boek 'Eeuwige Roem'. Eddy ZoŽy komt vanavond langs om te praten over de voormalig BN'ers die hij interviewde voor zijn boek. Ook schuiven Jeroen Post en Cindy Pielstroom aan. Om te praten over de verslavende werking van roem en het leven na een televisiecarriŤre.

In deze uitzending van Jinek waren Jeroen Post, Cindy Pielstroom, Prinses Amalia, Sjuul Paradijs en Eddy Zoey te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek met de titel Maandag om 23:00 werd uitgezonden op maandag 23 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Jinek - Eva Jinek na drie maanden terug op late avond RTL4

  Eva Jinek na drie maanden terug op late avond RTL4

  14-8-2020

  Eva Jinek keert vanavond weer terug op de late avond van RTL4. Jinek staat na drie maanden zomerstop in de startblokken voor haar tweede seizoen bij het commerciële RTL4, waarvoor zij eind vorig jaar bij de Nederlandse…
  Lees verder
 • Jinek - Eva debuteert met talkshow op RTL4

  Eva debuteert met talkshow op RTL4

  3-1-2020

  Eva Jinek maakt vanavond haar debuut op RTL4. De nieuwe talkshow start direct na The voice of Holland, dat wekelijks een miljoenenpubliek trekt. Afgelopen september kondigde Eva haar overstap naar RTL4 aan, waar zij de…
  Lees verder
 • Jinek - Eva terug op late avond met talkshow Jinek

  Eva terug op late avond met talkshow Jinek

  7-7-2019

  Eva Jinek keert vanavond terug op de late avond van NPO 1 met haar dagelijkse talkshow Jinek. Elke werkdag ontvangt de talkshowhost aan haar bekende talkshowtafel de hoofdrolspelers uit de actualiteit, zoals politici,…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten