Uitzending
Jinek - 18-2-2015

18-2-2015

Jinek

3135 x bekeken | 0 reacties
8
Harry Lensink, Pieter Cobelens en Michiel Pestman
Vrij Nederland publiceerde vandaag een onthullend onderzoek waaruit blijkt dat het OM 126 jihadisten op de korrel heeft, maar plaatst ook vraagtekens bij de toepassing van het strafrecht. Wie zijn die 126 jihadisten en hoe gevaarlijk zijn ze, én hoe worden ze aangepakt en waar kan het beter? Daarover vanavond te gast: Harry Lensink, Pieter Cobelens en Michiel Pestman.

Marc Dullaert en Micha de Winter
Kinderombudsman Marc Dullaert riep vandaag schoolbesturen tot de orde: Stop met het inzetten van omstreden pestprogramma’s in de klas. Veel scholen passen nog een anti-pest aanpak toe waarvan niet bewezen is dat die echt werkt. Dat is van ‘de zotte’ en ‘ronduit gevaarlijk’ voor onze kinderen volgens Dullaert. Scholen vinden dat ze zelf mogen bepalen hoe ze pesters aanpakken.

Marc Dullaert, kinderombudsman en Micha de Winter hoogleraar opvoedkunde over hoe we pesten het beste te lijf kunnen gaan.

Lucie Kessens, Martin Sitalsing en Gert van Dijk
Morgen is de uitspraak in de zaak van de 20-jarige Daniëlla uit Groningen. Het verstandelijk gehandicapte meisje werd ernstig mishandeld en uiteindelijk vermoord, haar stiefvader is de verdachte. Door deze moord laait de discussie op over verplichte anticonceptie bij verstandelijk beperkte vrouwen. Kan het deze mishandelingen voorkomen? Is het ethische verantwoord als de overheid zich hiermee bemoeit en waar ligt de grens? Lucie Kessens, zelf opgegroeid in een zwakbegaafd gezin, Martin Sitalsing, directeur Jeugdbescherming Noord en Gert van Dijk, medisch ethicus bij artsenfederatie KNMG gaan de discussie aan.

In deze uitzending van Jinek waren Harry Lensink, Micha de Winter en Michiel Pestman te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op woensdag 18 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie