Uitzending
Jinek - 19-2-2015

19-2-2015

Jinek

3824 x bekeken | 0 reacties
7
Jens Olde Kalter & Janke Verhagen
Een arrestatieteam in Amsterdam arresteerde op 1 februari vier zwaarbewapende criminelen in de Knokkestraat in Nieuw-West. Bekend was niet dat de politie het viertal, in de leeftijd van 20 en 21 jaar, al een tijdje op de korrel had. Vandaag maakte de politie het verhaal achter de aanhouding bekend. Jens Olde Kalter, schrijver en onderzoeksjournalist volgt de liquidatiegolf in Amsterdam op de voet en is te gast vanavond.

Ook Janke Verhagen is te gast bij Jinek. Jankes man, Stefan Regalo Eggermont werd vorige zomer doodgeschoten in Amsterdam Oost. Stefan was het eerste onschuldige slachtoffer van een vete tussen twee groepen Amsterdamse criminelen, waarin extreem veel geweld wordt gebruikt. Uit onderzoek van de recherche bleek dat er sprake was van een tragische persoonsverwisseling.

Paul Jansen & Tom Leijte
Vanavond staat Eva Jinek ook stil bij de vandaag verder opgelaaide declaratiekwestie rond Mark Verheijen, die gisteren zijn werkzaamheden als VVD-Kamerlid voorlopig heeft opgeschort. Hoe schadelijk is deze affaire rond de van corruptie verdachte Verheijen voor het imago van de partij die zo prat gaat op law & order en voortdurend hamert op integriteit van partijleden met politieke verantwoordelijkheid? Parlementair commentator van de Telegraaf Paul Jansen en JOVD-voorzitter Tom Leijte geven in JINEK een kritische analyse over het tijdelijk terugtreden van Verheijen, de zoveelste VVD-prominent die in opspraak is geraakt.

Barend & Wijnand
De dj's Barend (van Deelen) & Wijnand (Speelman) duiken zondag in de wereld van doven en slechthorenden. Met behulp van een gebarentolk gaan Barend en Wijnand een dovenvriendelijke radio-uitzending maken op 3FM. Barend en Wijnand zijn vanavond bij Jinek te gast om over dit project te vertellen.

Claudia Straatmans, Govert de Roos & Leco van Zadelhoff
Deze week werd de wereld weer opgeschrikt door niet geretoucheerde foto’s van beroemdheden. We vielen massaal over de hangbuik en flubberdijen van de 48-jarige Cindy Crawford en Beyonce bleek last van acne te hebben. De vrouwen waren niet flawless zoals het publiek van hen verwacht. Met Claudia Straatmans hoofdredactrice van de Marie Claire , fotograaf Govert de Roos en make up artist Leco van Zadelhoff praten we over de ophef die er ontstond en over het (excessieve) gebruik van Photoshop in de media.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 19 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie