Uitzending
Jinek - 24-2-2015

24-2-2015

Jinek

2143 x bekeken | 0 reacties
7
Peter Oskam, David Endt & Bas van Hout
Moet Rotterdam zich opmaken voor rellende hooligans uit Rome? De autoriteiten kijken met spanning naar de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma donderdagavond, en hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen. Vanavond praten we erover met Tweede Kamerlid Peter Oskam (CDA), sportjournalist David Endt en misdaadjournalist Bas van Hout.

Pierre Wind, Ivan Wolffers & Janny van der Heijden
De voedseltrends vliegen ons om de oren. Eten als een oermens, superfoods, biodynamisch en haute friture; we zien door de bomen het bos niet meer. Tv-kok Pierre Wind, Gezondheidsdeskundige Ivan Wolffers en Culinair journalist Janny van der Heijden over de zin en onzin van deze trends en over wat we nou echt moeten eten.

Ali Pirayesh
Nederlandse en Belgische onderzoekers hebben een nieuw type kunsthuid ontwikkeld voor de behandeling van zeer ernstige brandwonden of andere grote en diepe wonden zoals na een borstamputatie. Ontwikkelaar van de kunsthuid en plastisch chirurg Ali Pirayesh is vanavond te gast bij Jinek om te vertellen over deze ontwikkeling. ďHet viel mij op dat de kunsthuid die beschikbaar is voor zware brandwonden heel duur is en daardoor niet voor iedereen beschikbaar. Toen ben ik gaan kijken of er niet een methode bestaat om een niet-commerciŽle kunsthuid te maken. Daarmee werd ik een luis in de pels van de commerciŽle kunsthuiden-industrie, want we hebben het patent weggegeven. Het is namelijk heel belangrijk dat die kunsthuid beschikbaar is voor mensen geen geld hebben zoals in Zuid-Amerika."

In deze uitzending van Jinek waren Pierre Wind, Ivan Wolffers, David Endt, Bas van Hout en Janny van der Heijden te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op dinsdag 24 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie