Uitzending
Jinek - 1-6-2015

1-6-2015

Jinek

1993 x bekeken | 0 reacties
6
LUCAS WAAGMEESTER
450.000 Turken die in Nederland wonen mochten afgelopen weekeinde stemmen. De twee stembureaus in Rijswijk en Deventer waar Turkse Nederlanders drie dagen lang hun stem konden uitbrengen voor een nieuw parlement in Turkije, werden vooral op de laatste dag massaal bezocht. Gevolg: kilometerslange files. Hoe denken deze stemmers over de zittende AK-partij van de omstreden premier Erdogan? Turkije-correspondent Lucas Waagmeester is onze gast en licht de verkiezingen toe.

MARION PAUW
Ze is jong, blond, aantrekkelijk en succesvol en stond dit weekend echt in alle kranten omdat ze auteur is van het geschenk van de maand van het spannende boek. Maar waarom stopt Marion Pauw - schrijfster van bestsellers - dan met schrijven?

MICHAEL VAN PRAAG
Voorzitter Michael van Praag van de KNVB vertelt vanavond over het schimmige spel dat afgelopen weekeinde werd gespeeld achter de schermen van de verkiezing van FIFA-voorzitter Sep Blatter. Van Praag was een van de hoofdrolspelers en trok zich een paar dagen voor de verkiezing terug als kandidaat. Ziet hij nog toekomst in de FIFA? Stuurt hij aan op een breuk of is de verdeeldheid binnen de Europese landen nu alweer zo groot dat een afsplitsing bij voorbaat kansloos is?

DE ASHTON BROTHERS
Deze hele maand staan variété-koningen de Ashton Brothers in theater 'De Kleine Komedie’ met een fantastische voorstelling. Muzikaal, acrobatisch en altijd bereid tot halsbrekende toeren tot in de nok van het theater. Vanavond vertellen ze over hun voorstelling en laten ze ook nog een hilarische act zien.

MARTIN GAUS
Een 2,5 jaar oude pitbull beet gisteren de neus van zijn baasje af. Diezelfde middag beet de hond een vriendin van de eigenaar, zij moesten worden gehecht in het ziekenhuis. Twee andere bewoners liepen ook lichte verwondingen op. De hond is door de politie in beslag genomen. Martin Gaus over de pitbull.

In deze uitzending van Jinek waren Marion Pauw, Martin Gaus en Michael van Praag te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op maandag 1 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie