Uitzending
Het elfde uur - Rene Fransen, Mark Rutte en Ernst Daniel Smid

Rene Fransen, Mark Rutte en Ernst Daniel Smid

Het elfde uur

3-2-2009

| 2543 x bekeken | 0 reacties
7
In Het Elfde Uur praat Andries Knevel met wetenschapsjournalist en bioloog René Fransen in het Darwinjaar over schepping en evolutie. Verder aan tafel: Mark Rutte en Ernst Daniël Smid.

Mark Rutte
VVD-Fractievoorzitter Mark Rutte spreekt met Andries Knevel over de aanpak van de kredietcrisis door het kabinet. Gaat de overheid niet teveel op de stoel van de bankier zitten? En wat vindt Mark Rutte van de premier die een eigen onderzoekscommissie instelt naar de besluitvorming rond Irak? Worden de Eerste en de Tweede Kamer hiermee niet buiten spel gezet?
Rene Fransen
René Fransen is wetenschapsjournalist, bioloog en christen. Op 13 februari, één dag na de 200e geboortedag van Charles Darwin, verschijnt zijn boek 'Gevormd uit Sterrenstof'. Daarin laat hij zien dat het christelijke scheppingsverhaal en de evolutietheorie elkaar helemaal niet hoeven uit te sluiten, "als we beiden maar op de juiste manier lezen" aldus Fransen.
Volgens hem gaat het scheppingsverhaal in Genesis 1 niet over de vraag hoe de wereld geschapen is, maar over de vraag waarom. Maar als Genesis 1 niet meer letterlijk genomen hoeft te worden, wat dan nog wel in de Bijbel? En waren Adam en Eva wel of niet de eerste mensen op aarde?

Ernst Daniel Smid
Is het Idols, of X-factor maar dan voor Opera? Of is het toch iets heel anders? Una Voce Particolare, de klassieke zangwedstrijd van Ernst Daniël Smid begint zaterdag aan alweer zijn tiende en dus jubileumseizoen. Wat mogen we de komende weken verwachten? En waar komt Smids eigen passie voor opera en operette vandaan? Andries Knevel vraagt het hem in Het Elfde uur.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Rene Fransen, Mark Rutte en Ernst Daniel Smid is uitgezonden op dinsdag 3 februari door de EO. Te gast waren Mark Rutte en Ernst Daniël Smid. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie