Uitzending
Het elfde uur - Minister Eimert van Middelkoop, Harm Schilder en mr. Frank Visser

Minister Eimert van Middelkoop, Harm Schilder en mr. Frank Visser

Het elfde uur

17-3-2009

| 1882 x bekeken | 0 reacties
7
Andries Knevel ontvangt in Het Elfde Uur minister Eimert van Middelkoop, pastoor Harm Schilder en mr. Frank Visser.

Minister Eimert van Middelkoop
Diplomatiek Den Haag is in rep en roer nu binnen een paar weken de grote Afghanistan-top moet worden voorbereid. Op 31 maart overspoelen ruim negentig landendelegaties Den Haag om over de toekomst van Afghanistan te praten. Met in hun kielzog duizenden delegatiemedewerkers, een leger journalisten en actiegroepen van alle signatuur.
President Obama verlegt de koers in Afghanistan. Hij stuurt zeventienduizend extra militairen -met name naar het zuiden van het land- en voert de druk op de NAVO-landen op om hetzelfde te doen. En tegelijk wil hij in gesprek komen met de 'gematigde elementen' binnen de Taliban. Maar zijn die er wel? En tegen welke prijs zijn ze bereid hun strijd te staken? De vraag is wat de nieuwe strategie van de Amerikanen voor de Nederlandse missie in Afghanistan betekent. Andries spreekt met Van Middelkoop over wat de belangrijkste gesprekspunten zijn op de komende Afghanistan-top.

Pastoor Harm Schilder
Pastoor Harm Schilder praat in Het Elfde Uur over het inperken van het klokgelui van zijn kerk, de H. Margarita Maria Alacoque. De gemeente Tilburg verzoekt de pastoor het vroege luiden van de klok te staken. Schendt de overheid hier de vrijheid van godsdienst? Andries Knevel wil weten wat pastoor Schilder motiveert en waarom hij de confrontatie aangaat met de gemeente Tilburg.

Mr. Frank Visser
De Rijdende Rechter gaat het land in. In zijn nieuwe programma 'Recht in de Regio' gaat mr. Frank Visser juridisch advies geven vanuit scholen, buurtgebouwen en cafés. Deze keer spreekt hij geen recht en velt hij geen vonnis, maar geeft hij advies. Met wat voor vragen komen mensen bij hem en wat voor adviezen geeft hij dan? Andries Knevel wil van mr. Frank Visser weten waarom hij dit programma wil maken. Staan de rechter en de advocaat nog steeds te ver van de gewone man af?

In deze uitzending van Het elfde uur waren Eimert van Middelkoop en Frank Visser te gast. De presentatie was in handen van Andries Knevel. Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Minister Eimert van Middelkoop, Harm Schilder en mr. Frank Visser werd uitgezonden op dinsdag 17 maart door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie