Uitzending
Het elfde uur - Charles Groenhuijsen, Vonne van der Meer en Jacobine Geel

Charles Groenhuijsen, Vonne van der Meer en Jacobine Geel

Het elfde uur

20-1-2009

| 1345 x bekeken | 0 reacties
6
Andries Knevel ontvangt in Het Elfde Uur journalist en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen, schrijfster Vonne van der Meer en theoloog Jacobine Geel. In tegenstelling tot eerdere berichten zal minister Van Middelkoop dinsdagavond 20 januari niet in Het Elfde Uur te gast zijn. Wegens omstandigheden heeft hij zich hiervoor afgemeld.

Vonne van der Meer
Schrijfster Vonne van der Meer belicht in haar nieuwe roman 'Zondagavond' de transporten van Joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon Robert speelt tijdens één zo’n transport het kind bijna in handen van Duitse soldaten. Zijn hele leven heeft hij een heldenrol voorgewend. Nu worstelt hij met gewetenswroeging. Op zijn sterfbed omringd door zijn geliefden vindt hij rust. Vonne van der Meer weeft de grote thema’s van berouw, boete doen en vergeving als een rode draad door het boek. Zou Van der Meer 'Zondagavond' een religieuze roman willen noemen?

Jacobine Geel
Met Jacobine Geel praat Andries Knevel over Obama’s keuze voor dominee Rick Warren. De evangelische voorman is door Obama gevraagd om het openingsgebed bij de inauguratie uit te spreken. 'Pastor Rick' wordt wel gezien als de nieuwe Billy Graham. Verzoent Obama in Warren conservatief met liberaal Amerika?

In deze uitzending van Het elfde uur waren Charles Groenhuijsen, Jacobine Geel en Vonne van der Meer te gast. De presentatie was in handen van Andries Knevel. Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Charles Groenhuijsen, Vonne van der Meer en Jacobine Geel werd uitgezonden op dinsdag 20 januari door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie