Uitzending
Het elfde uur - 31-3-2009

31-3-2009

Het elfde uur

1222 x bekeken | 0 reacties
6
Andries Knevel ontvangt in Het Elfde Uur minister Andrť Rouvoet, Monique Samuel en Ruud Smeehuijzen.

Monique Samuel
Studente politicologie Monique Samuel komt binnenkort met haar tweede boek 'Bruiswater'. Samuel won al twee literatuurprijzen. Op haar dertiende begon ze te schrijven en kreeg ze een ernstige erfelijke oogziekte, waar ze nog steeds mee worstelt.
Als kind van een Egyptische vader en een Nederlandse moeder zou ze willen bemiddelen in het IsraŽlisch-Palestijns conflict. Haar boek 'Voorbij de horizon' won vorig jaar de El Hizjra literatuurprijs voor jong Marokkaans en Arabisch schrijverstalent. Dit jaar heeft ze de prijs opnieuw gekregen, nu voor haar korte verhaal 'De laatste slangendans'. Hoe ziet Monique Samuel haar toekomst voor zich? Wil ze blijven schrijven?

Ruud Smeehuijzen
Eindelijk gaat de eerste schop de grond in. De bouw is lang vertraagd geweest, maar nu wordt er echt begonnen met de bouw van de Timo's Girlsschool, de meisjesschool ter nagedachtenis aan Timo Smeehuijzen. Timo overleed in juni 2007 als soldaat in Uruzgan. Zijn vader Ruud Smeehuijzen nam zich voor dat er iets goeds moest voortkomen uit het overlijden van zijn zoon en besloot geld in te gaan zamelen voor een meisjesschool. Smeehuijzen: "Juist een meisjesschool, verboden door de Taliban."
Op de dag dat er in Den Haag door regeringsleiders van over de hele wereld gesproken wordt over de toekomst van Afghanistan, vertelt Ruud Smeehuijzen hoe hijzelf aan die toekomst mee wil werken.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur is uitgezonden op dinsdag 31 maart door de EO. Te gast waren Andrť Rouvoet en Monique Samuel. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie