Uitzending
Het elfde uur - Maurice de Hond, 'Boerin Agnes' van der Ven en Marleen Rechsteiner

Maurice de Hond, 'Boerin Agnes' van der Ven en Marleen Rechsteiner

Het elfde uur

21-4-2009

| 2764 x bekeken | 0 reacties
6
Morgen komt Ernest Louwes eindelijk vrij. Acht jaar zat hij vast voor de moord op de weduwe Wittenberg in de geruchtmakende Deventer Moordzaak. Maar vanaf morgen is hij vrij man. Maurice de Hond maakte -overtuigd van de onschuld van Ernest Louwes- een waar mediaspektakel van de Deventer Moordzaak. Hoe kijkt hij naar de vrijlating van Louwes? Zit zijn rol als voorvechter er vanaf morgen op? Eind goed, al goed of begint het morgen pas goed?
Verder praat Andries met Maurice de Hond over zijn politieke peilingen die al wekenlang Geert Wilders en diens PVV als grootste partij aanwijzen. Hoe groot kan de PVV worden en zal Geert Wilders in staat zijn om te regeren?

Agnes van der Ven
'Boerin Agnes' kreeg landelijke bekendheid door het tv-programma 'Boer zoekt vrouw'. Maar Agnes van der Ven blijkt nog een hele andere kant te hebben. Voor de actie 'Boerin zoekt hulp'zet ze haar bekendheid in om aandacht te vragen voor de grondrechten van arme boeren in BraziliŽ. Ze had daar een aangrijpende ontmoeting met de 59-jarige Dona Raimunda, die weigert toe te geven aan haar buurman grootgrondbezitter, die zijn hek steeds verder op haar grondgebied plaatst. Wat is haar motivatie om zich in te zetten voor arme Braziliaanse boeren?
Boerin Agnes reisde voor de bisschoppelijke Nederlandse Vastenaktie/Cordaid naar BraziliŽ. Daar proberen boeren te overleven in het Amazonegebied van hun eigen stukje grond. Maar grote bedrijven azen op deze grond, om die te gebruiken voor de grootschalige sojateelt. Steeds meer kleine zelfstandige boeren raken hun grond kwijt. Vastenaktie helpt deze boeren zich te organiseren en lobby te voeren tegen de voor hen zo desastreuze ontwikkelingen, om inkomen en toekomst veilig te kunnen stellen.Website van de Vastenaktie.

Marleen Rechsteiner
Het leven van Marleen Rechsteiner en haar man verandert ingrijpend bij de geboorte van hun eerste kind, dat een handicap blijkt te hebben. Hun zorgeloze leven komt onder druk te staan en ze groeien uit elkaar. Als hoogopgeleide vrouw had Rechsteiner nooit verwacht, dat ze haar carriŤre zou opgeven. Hoe is haar leven met dit bijzondere kind?

Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Maurice de Hond, 'Boerin Agnes' van der Ven en Marleen Rechsteiner is uitgezonden op dinsdag 21 april door de EO. Te gast was Maurice de Hond. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie