Uitzending
Het elfde uur - Jan Marijnisse, Marieke Henselmans en Christa Rosier

Jan Marijnisse, Marieke Henselmans en Christa Rosier

Het elfde uur

7-4-2009

| 2846 x bekeken | 0 reacties
6
Andries Knevel ontvangt SP Tweede Kamerlid Jan Marijnissen, Marieke Henselmans en Christa Rosier

Jan Marijnissen
Tweede Kamerlid Jan Marijnissen van de SP praat met Andries Knevel over de lessen die we moeten trekken uit de kredietcrisis. Haalt Marijnissen nu zijn grote gelijk of verwacht hij dat er een wederopstanding komt van het kapitalisme en wat zou er echt moeten veranderen? Knevel wil verder weten of Marijnissen zich zorgen maakt over de oplopende werkeloosheid en waarom de oppositie geen vuist maakt tegen dit kabinet.

Marieke Henselmans
In haar boek 'Crisis-checklist' geeft Marieke Henselmans lezers adviezen hoe ze inzicht kunnen krijgen in hun eigen financiŽle situatie. Ze schreef het boek omdat ze veel vragen hierover kreeg toen de kredietcrisis begon. Andries Knevel praat met haar over de crisis en hoe daar mee om te gaan. Marieke Henselmans werkte onder meer aan het programma 'Geen cent te makken'. Verder schrijft Henselmans columns in het AD over besparen. Boek - 'Crisis-checklist. Voor verwende veelverdieners, geschrokken werklozen, levensgenieters en besparingshaters die niet als een bank willen omvallen'.

Christa Rosier
'Het spijt me, de tumor in uw borst is echt kwaadaardig, geen twijfel mogelijk...' Dagelijks horen dertig vrouwen, dat ze borstkanker hebben. Vanaf dat moment begint de ellende: verdriet, boosheid, onderzoeken en operaties. Je wereld wordt kleiner, er bestaat soms bijna niets anders meer. Eťn van hen is columniste en kunstenares Christa Rosier: "De vaste grond onder je voeten wijkt en maakt plaats maakt voor een zuigend moeras. Vragen die je overspoelen: Overkomt mij dit echt? En nu? Raak ik mijn borst kwijt? Mijn haar? Hoe kom ik er doorheen? Dat red ik nooit! God, HELP!". Christa Rosier vertelt in Het Elfde Uur over haar eigen 'survivaltocht'.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Jan Marijnisse, Marieke Henselmans en Christa Rosier is uitgezonden op dinsdag 7 april door de EO. Te gast waren Christa Rosier, Jan Marijnissen en Marieke Henselmans. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie