Uitzending
Het elfde uur - Ernest Louwes, ds. Gerrit de Fijter en Marjan Berk

Ernest Louwes, ds. Gerrit de Fijter en Marjan Berk

Het elfde uur

28-4-2009

| 3510 x bekeken | 0 reacties
7
In Het Elfde Uur ontvangt Andries Knevel dinsdag Ernest Louwes, ds. Gerrit de Fijter en Marjan Berk.

Ernest Louwes
Vorige week kwam Ernest Louwes eindelijk vrij. Acht jaar zat hij vast voor de moord op de weduwe Wittenberg in de geruchtmakende Deventer Moordzaak. Hij presenteerde direct zijn boek 'Schuldig' en toonde zich strijdlustig. Hij zal bewijzen dat hij onschuldig heeft vastgezeten. Andries Knevel spreekt met hem over de acht jaar dat hij in de gevangenis zat. Hoe pakt Louwes nu zijn leven weer op en hoe gaat hij zijn onschuld bewijzen?

Ds. Gerrit de Fijter
Afgelopen vrijdag nam hij na vijf jaar afscheid van 'zijn' PKN. Dominee Gerrit de Fijter was de afgelopen jaren voorzitter van de synode van één van de grootste kerken van Nederland. Andries praat met De Fijter over zijn tijd als voorzitter en of het 'project PKN' is gelukt. Welke toekomst heet een kerk die jaarlijks ongeveer 60.000 leden verliest en waarin een voorganger mag zeggen dat God niet bestaat?
In het Calvijn-jaar 2009 onderzoekt Trouw hoe calvinistisch Nederland nog is. Morgen worden de verrassende uitkomsten van dit onderzoek in Trouw gepresenteerd, vanavond legt Andries enkele uitkomsten al voor aan Gerrit de FijterWilt u weten wat uw C-factor is?

Marjan Berk
Roos, de schoondochter van schrijfster Marjan Berk, overleed ruim vier jaar geleden aan een agressieve vorm van baarmoederhalskanker. Belle, de jongste dochter van Roos was toen net 2 jaar en daarom besloot Marjan een herinneringsboek te maken, zodat ook Belle haar moeder een beetje kan leren kennen. Roos was hartstochtelijk christen en probeerde haar agnostische schoonmoeder voortdurend te bekeren. Hoe was het voor Marjan om te zien dat Roos in geloof kon sterven, een geloof dat ze zelf niet kan begrijpen?

Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Ernest Louwes, ds. Gerrit de Fijter en Marjan Berk is uitgezonden op dinsdag 28 april door de EO. Te gast waren Marjan Berk en Ernest Louwes. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie