Uitzending
Hart van Nederland - 9-4-2024

9-4-2024

Hart van Nederland

416 x bekeken | 0 reacties
6
Weggebruikers opgelet: A73 uren dicht door gekantelde vrachtwagen
Automobilisten die woensdagochtend de weg op gaan, moeten goed opletten als ze via de A73 willen rijden. Door een gekantelde vrachtwagen is de snelweg richting Nijmegen namelijk dicht tussen Cuijk en Maasbrug. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Meerderheid Nederlanders wil fietshelm gaan verplichten
Een meerderheid van 59 procent van de Nederlanders wil een gehele of gedeeltelijke helmplicht voor fietsers, zo blijkt uit representatief onderzoek onder het Hart van Nederland-panel. Wel is er verdeeldheid over wie de helm allemaal verplicht moet dragen; 27 procent wil dat iedereen een fietshelm gaat dragen, de andere 32 procent vindt dat het alleen voor kinderen en/of ouderen gaat gelden.

Aantal datalekken stijgt hard, zorgen om privacy van slachtoffers
De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid, heeft vorig jaar 25.694 meldingen van datalekken gekregen. Dat komt neer op zo'n zeventig per dag. Dit is ruim 21 procent meer dan een jaar eerder. Alleen in 2019 ontving de toezichthouder nog meer meldingen.

De presentatie was in handen van Wolter Klok, Maarten Steendam, Marlayne Sahupala, Sandra Schuurhof, Annemarie Bruning, Mirella van Markus, Evelien de Bruijn, Nikki Herr, Nadya Sewradj, Marijke Ketel, Celine Huijsmans en Anneloes Mullink. Deze uitzending van het programma Hart van Nederland werd uitgezonden op dinsdag 9 april door SBS6.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie