Uitzending
Hart van Nederland - 12-4-2024

12-4-2024

Hart van Nederland

348 x bekeken | 0 reacties
6
Bekijk direct de belangrijkste fragmenten:
Burgemeester in actie na geweld tegen vrouwen: 'Mail mij'
In reactie op twee tragische vrouwenmoorden en de noodkreet van een bedreigde vrouw, doet Huri Sahin, de burgemeester van Rijswijk, een opvallende oproep om geweld tegen vrouwen in haar stad te bestrijden. "Meld je bij mij", benadrukt Sahin, die vrouwen vertelt niet te zwijgen over onveiligheid.

Verbod op koranverbrandingen? Hoe ver moet en mag ons demonstratierecht gaan?
Er wordt de afgelopen tijd veel gedemonstreerd in Nederland. Van protesten door klimaatactivisten op snelwegen tot aan pro-Palestinademonstraties op treinstations en in de Tweede Kamer. En van koranverbrandingen tot aan brandende hooibalen. In Den Haag wordt er gediscussieerd over het demonstratierecht en de grenzen van dat recht.

Twee pilletjes XTC werden ZoŽ (18) fataal: 'Ik wil nu overal de risico's van weten'
Twee pilletjes XTC voor acht euro. Om te proberen, net als haar klasgenootjes. Het waren de gedachten van de 18-jarige ZoŽ uit Rotterdam. In juni vorig jaar bezocht ze een feest in de havenstad waarbij ze gebruik maakte van de partydrug. Het werd haar fataal. Een paar uur later overlijdt ZoŽ in het Erasmus MC.

De presentatie was in handen van Wolter Klok, Maarten Steendam, Marlayne Sahupala, Sandra Schuurhof, Annemarie Bruning, Mirella van Markus, Evelien de Bruijn, Nikki Herr, Nadya Sewradj, Marijke Ketel, Celine Huijsmans en Anneloes Mullink. Deze uitzending van het programma Hart van Nederland werd uitgezonden op vrijdag 12 april door SBS6.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie