Uitzending
Goedemorgen Nederland - 30-11-2009

30-11-2009

Goedemorgen Nederland

923 x bekeken | 0 reacties
5
Grote vraagtekens bij staatssteun Eurlings HSA
Heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat ongeoorloofde staatssteun gegeven aan HSA, het bedrijf dat de Hogesnelheidslijn exploiteert? Staatssteun mag alleen als een bedrijf niet door eigen falen in de problemen is gekomen. En als vooraf duidelijk is dat het geen bodemloze put wordt. Op beide punten bestaan grote twijfels. Bleek gisteravond uit een uitzending van KRO’s Reporter. HSA krijgt de lijn op korte termijn niet rendabel omdat de treinen die erop moeten rijden nog steeds niet klaar zijn. Hier aan tafel Emile Roemer van de SP.

Sportoverzicht
Marcel Rözer, de vaste sportdeskundige van Goedemorgen Nederland, geeft zijn visie op de sportieve gebeurtenissen van afgelopen weekend.
VS grepen naast Osama

De VS hadden staatsvijand nummer-1, Osama Bin Laden, in 2001 makkelijk kunnen pakken. Maar de Amerikanen kleunden ernaast door een verkeerde strategie. Opmerkelijke conclusie van een onderzoek door de Senaat, vlak voordat president Obama zijn nieuwe Afghanistan strategie aankondigt. Contact met Michiel Vos in New York.

Bernhard, Schavuit van Oranje
Prins Bernard nu. Morgen is het vijf jaar geleden dat hij stierf. Maar Nederland lijkt maar geen genoeg te krijgen van de verhalen over ’s mans buitenechtelijke kinderen, Lockheed en Greet Hofmans. Tomas Ross schreef zelfs een nieuwe serie. Over ruim een maand op de buis, bij de VPRO: "Bernhard, Schavuit van Oranje".

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 30 november door de KRO. Te gast waren Camiel Eurlings, Emile Roemer en Marcel Rözer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie