Uitzending
Goedemorgen Nederland - 5-5-2010

5-5-2010

Goedemorgen Nederland

1029 x bekeken | 0 reacties
5
Paniek op de Dam tijdens Dodenherdenking
Vijftig gewonden, gisteravond na de chaos op de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking. Een man begint te schreeuwen en er ontstaat blinde paniek. Twee mannen zijn aangehouden. Eén van hen is een bekende van de politie en zit nog vast, op verdenking van verstoring van de openbare orde. De ander had er niets mee te maken en is vrijgelaten. We contact met de woordvoerder van de politie Amsterdam en aantafel zit Glenn Schoen, veiligheidsdeskundige van Ernst & Young.

Kastelenruzie in Groningen
Crisis in het Groningse Leek: kwaliteitsrestaurant Kasteel Nienoord heeft ruzie met de buren, omdat die hun pannenkoekenhuis hebben omgedoopt tot Pannenkoekenkasteel! Inkomstenderving en imagoschade, roepen de eigenaren van het chique restaurant. De zaak ligt nu bij de rechter. Bram Rekers haalt verhaal. Hebt u een tip voor Bram? Mail die naar goedemorgennederland@kro.nl

Mediamonitor
Dan nu: onze wekelijkse mediamonitor. Het onderzoek dat Goedemorgen Nederland doet, samen met Intomart GfK en de Vrije Universiteit. Hoe doen de media verslag van de strijd rond de komende verkiezingen? En welke invloed dat heeft op de populariteit van partijen en lijsttrekkers. Tom van Dijk van Intomarkt GfK licht het onderzoek toe.

Strengere regels plastische chirurgie
Deze week is een plastisch chirurg op zijn vingers getikt omdat hij de mislukte borstimplantaten van een vrouw niet wilde verwijderen totdat zij een zwijgcontract had ondertekend. Dit soort dingen gebeurt in de praktijk veel vaker. Sterker nog: in anderhalf jaar tijd meldden zich 3000 verminkte vrouwen bij de Stichting Slachtoffers Cosmetische Chirurgie. Sylvia Veerman, zelf slachtoffer, is oprichter van die stichting. En zij is hier. Samen met letselschadeadvocaat Rob Vermeeren, die strengere regels wil.

Bevrijdingsfeesten
Het is vandaag precies 65 jaar geleden dat ons land werd bevrijd, een jubileumjaar dus. Dit wordt dan ook overal uitbundig gevierd op de diverse bevrijdingsfestivals. Bij ons Daniel de Swaan, bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. En Willem Friede van de band New Cool Collective. Zij zijn één van de acts die dit jaar verbonden zijn aan de viering van 5 mei.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 5 mei door de KRO. Te gast was Glenn Schoen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!