Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 13-10-2009

13-10-2009

Goedemorgen Nederland

993 x bekeken | 0 reacties
5
De val van DSB
Gisteren gebeurde wat de financiŽle wereld probeerde te voorkomen en waarop Pieter Lakeman hoopte: DSB werd onder curatele geplaatst. Maar Scheringa gaf niet Lakeman de schuld van de uiteindelijke val van de bank. Nee, dat was de schuld van FinanciŽn en van De Nederlandsche Bank.

Waar ging het mis? Wie draagt de schuld? En hebben de toezichthouders wel genoeg gedaan om de bank overeind te houden? Allemaal vragen die de komende weken uitgebreid zullen worden onderzocht. Intussen is Wouter Bos, de minister van financiŽn met spoed naar de Kamer geroepen. Jolande Sap, Tweede Kamerlid van Groenlinks en lid van de commissie die de kredietcrisis onderzoekt, heeft de minister op het matje geroepen. Wat wilt u van hem weten?

Strafzaken in gevaar na blunder OM
Beginnersfouten, heel erg dom en een horrorscenario. Kwalificaties bij een blunder van het OM in het grote liquidatieproces. Officier van Justitie Betty Wind geeft toe buiten de verhoren om informatie te hebben verstrekt aan kroongetuige Peter La Serpe over de moord op Kees Houtman. En daarmee brengt zij alle zaken waar deze kroongetuige bij is betrokken mogelijk in gevaar. Misdaadjournalist Gerlof Leistra legt uit.

Televisie is slecht voor peuters
Peuters zouden niet naar de televisie moeten kijken. Dat vindt althans de Australische regering. Peuters worden er dik van, het verstoort het concentratievermogen, belemmert de taalontwikkeling en tast de ontwikkeling van het gezichtsvermogen aan. Tenminste, dat menen Australische experts. Ook de Franse regering is al langer kritisch: daar zijn programmaís voor kinderen onder de drie al een jaar verboden. Maar Nederlandse deskundigen zijn verdeeld. Hier aan tafel Peter Nikken, deskundige jeugd en media.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 13 oktober door de KRO. Te gast waren Gerlof Leistra en Jolande Sap. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee