Uitzending
Goedemorgen Nederland - 7-9-2009

7-9-2009

Goedemorgen Nederland

1008 x bekeken | 0 reacties
5
KRO Reporter: 'Er is geen geld voor de JSF'
“We hebben niet genoeg geld om alle beloofde JSF-toestellen te kopen.”Tot die conclusie komt het ministerie van defensie al in 2005. Maar besluit dat – met goedkeuring van de staatssecretaris - doelbewust te verzwijgen. Voor de Tweede Kamer. Voor het Nederlandse bedrijfsleven dat wacht op tegenorders. En voor de fabrikant: Lockheed Martin. Bleek gisteravond uit KRO-Reporter dat de hand wist te leggen op vertrouwelijke stukken.

Hoe anders is vrouwenvoetbal?
De vaste commentator voor de sport is Marcel Rozer. Hij kijkt uitgebreid naar het staartje van het wielrenseizoen, maar vooral naar de opmerkelijke prestatie van de Nederlandse voetbalvrouwen. Hij analyseert het elftal maar legt ook uit dat we er anders naar moeten kijken dan naar mannenvoetbal.

"Geen bezuinigingen op politie"
Bezuinigingen op de politie van tafel. En wel onmiddellijk. Anders kunnen wij een veiliger Nederland niet garanderen. Eist Sjaak van der Tak, burgemeester van Westland en Bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten vandaag in een spoedcongres. In aanwezigheid van de verantwoordelijk minister, Guusje ter Horst.

Fastfoodketens zijn kinderlokkers
Fastfoodketens zijn kinderlokkers. Ze richten hun reclametrucs veel te veel op kinderen onder de twaalf. Zegt de Consumentenbond en die wil nu dat de overheid ingrijpt. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond legt uit.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 7 september door de KRO. Te gast was Marcel Rözer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie