Uitzending
EenVandaag - 9-10-2021

9-10-2021

EenVandaag

151 x bekeken | 0 reacties
6
Zweedse staalfabriek experimenteert met waterstof, gaat het Tata Steel ook lukken?
Hoogleraar duurzaamheid Jan Rotmans denkt dat het staalfabriek Tata Steel niet zal lukken om binnen 8 jaar over te schakelen op (groene) waterstof. "Dit is niet realistisch. Er zijn vijf tot zes extra windparken nodig. Die plannen zijn er nog niet eens."

Door over te gaan op groene waterstof kan Tata Steel groen staal maken en zo z'n enorme broeikasuitstoot verminderen. Het bedrijf is op dit moment de grootste CO2-vervuiler van Nederland.

Nederland terughoudend met geven derde coronavaccinatie aan kwetsbare personen
Terwijl veel omringende landen kwetsbare mensen een derde coronaprik aanbieden, houdt Nederland die groep juist klein. Veel mensen met chronische ziektes zijn er niet gerust op. "Straks lopen we wéér achter de feiten aan."

Vanaf deze week krijgen tussen de 200.000 en 400.000 Nederlanders de uitnodiging voor een derde coronaprik. Het gaat om mensen met een ernstige afweerstoornis die hun immuunsysteem verzwakt of om patiënten die bepaalde zware medicijnen gebruiken die hun afweer onderdrukken.

Educatieve uitgeverijen passen lesstof aan wensen reformatorische scholen aan
Uitgeverijen censureren hun schoolboeken op basis van reformatorische wensen, meldt NRC. Dino's, korte rokjes en tattoo's worden geweerd. Onderwijshistoricus Pieter Slaman: 'De weinige uitgeverijen die er nog zijn willen zoveel mogelijk verkopen.'

In deze uitzending van EenVandaag was Jan Rotmans te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 9 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Zweedse staalfabriek experimenteert met waterstof, gaat het Tata Steel ook lukken? Hoogleraar duurzaamheid Jan Rotmans denkt dat het staalfabriek Tata Steel niet zal lukken om binnen 8 jaar over te schakelen op…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten