Uitzending
EenVandaag - 15-10-2021

15-10-2021

EenVandaag

295 x bekeken | 0 reacties
6
Blinde mensen kunnen zicht deels terugkrijgen door een chip in hun hoofd
Een piepklein apparaatje in het hoofd waarmee blinde mensen weer kunnen zien. Tot kortgeleden klonk dit utopisch, maar inmiddels is de techniek zo ver dat het binnen een paar jaar realiteit kan worden.

Wat een leuke voorbereiding had moeten zijn op een klimvakantie in de bergen werd Hein Noortman 5 jaar geleden bijna fataal. Tijdens een oefendag in een hal viel de geroutineerde klimmer van 15 meter hoogte naar beneden; dat zijn zo'n 6 verdiepingen.

Misstanden in de triatlonwereld
Van zijn 15e tot zijn 19e was Maikel Zuijderhoudt triatleet. Ook hij kreeg met fysieke en mentale verwaarlozing te maken. "Je zag meiden die al een jaar niet meer ongesteld werden. Hoe lichter, hoe sneller was het motto."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 15 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Blinde mensen kunnen zicht deels terugkrijgen door een chip in hun hoofd Een piepklein apparaatje in het hoofd waarmee blinde mensen weer kunnen zien. Tot kortgeleden klonk dit utopisch, maar inmiddels is de techniek…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten