Uitzending
EenVandaag - 14-10-2021

14-10-2021

EenVandaag

198 x bekeken | 0 reacties
6
Molukkers eisen excuses in Vaassen
De Molukse Nona en Noes Haurissa woonden samen met KNIL-militairen in kamp Vaassen. 45 jaar geleden werd het kamp plotseling hardhandig ontruimd, omdat de gemeente de grond nodig had. Noes en Nona vertellen voor het eerst hun traumatische verhaal.

Sinds eind jaren 50 woonden er KNIL-veteranen met hun gezinnen in kamp Vaassen. Zij werden hier opgevangen tot ze terug konden naar hun geboortegrond in IndonesiŽ. Ze waren vanuit daar gevlucht, omdat ze aan de kant van het Nederlandse leger meevochten in de onafhankelijkheidsoorlog.

Debat rond kernenergie laait weer op
Er is niet genoeg wind- en zonne-energie en gas wordt duurder: daarom is kernenergie weer helemaal terug op de politieke agenda. Er zijn nieuwe kleine kernreactors ontwikkeld die veel minder geld kosten en ook nog eens veel veiliger zijn.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 14 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Molukkers eisen excuses in Vaassen De Molukse Nona en Noes Haurissa woonden samen met KNIL-militairen in kamp Vaassen. 45 jaar geleden werd het kamp plotseling hardhandig ontruimd, omdat de gemeente de grond nodig had.…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten