Uitzending
EenVandaag - 8-10-2021

8-10-2021

EenVandaag

158 x bekeken | 0 reacties
7
Meldpunt kinderen in onveilige situatie op school
Ouders kunnen vaak nergens terecht als hun kind zich onveilig voelt op school. De school gelooft het veelal niet en andere instanties wijzen naar elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van oudervereniging Balans.

Bij een speciaal meldpunt van Balans kwamen de afgelopen maanden 350 meldingen binnen van ouders over onveilige situaties buitenshuis. Ruim 80 procent daarvan gaat over onveiligheid in het onderwijs.

Speciaal team MIT tegen georganiseerde misdaad
Een breed offensief tegen de georganiseerde misdaad moet het worden: het Multidisciplinair Interventieteam. Maar dit team in wording leidt nu vooral tot onenigheid, intern en onder deskundigen. De vraag is of het nog goedkomt met het MIT.

Binnen het MIT gaan onder andere het Openbaar Ministerie, de politie, de Belastingdienst en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst intensief samenwerken. Het doel: verstoren en oprollen van netwerken en afpakken van vermogen. Er werken nu al zo'n tachtig mensen, maar dat moeten er eind 2023 zo'n vierhonderd zijn.

Spreeuwen zorgen voor overlast en miljoenenschade
Dierenorganisaties willen ze beschermen en fruittelers willen juist van ze af: spreeuwen. Sinds mei mogen de vogels in Limburg niet meer gevangen of afgeschoten worden. Volgens telers leidde dat tot een mislukte oogst.

"Het is een ramp", zegt blauwe bessenteler Sil Moonen uit het Limburgse Roggel. Hij zit 30 jaar in het vak en had dit jaar voor het eerst last van spreeuwen. "Ze kwamen met duizenden en aten een groot deel van de oogst op. De totale schade wordt nu getaxeerd, maar die loopt hoog op."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 8 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Meldpunt kinderen in onveilige situatie op school Ouders kunnen vaak nergens terecht als hun kind zich onveilig voelt op school. De school gelooft het veelal niet en andere instanties wijzen naar elkaar. Dat blijkt uit…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten