Uitzending
EenVandaag - 11-10-2021

11-10-2021

EenVandaag

167 x bekeken | 0 reacties
6
Uitspraak in de zaak Derk Wiersum
Geen levenslang, maar twee keer 30 jaar cel voor de verdachten die terecht stonden voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Waarom? 5 vragen aan verslaggever Bram de Waal, die aanwezig was bij de uitspraak.

Rode Kruis deelt eerste levensbehoeften uit aan mensen in armoede door corona
Het Rode Kruis doet een dringende oproep om mensen in armoede als gevolg van de pandemie niet te vergeten. "De wereld doet alsof corona voorbij is en de economie weer aantrekt, maar dat is niet voor iedereen zo. Ik heb geen cent te makken."

Marko van Kesteren is taxichauffeur in Amstelveen. Corona heeft een gigantische impact gehad op zijn inkomsten en dat heeft het nog steeds. "Dan hoor ik politici zeggen dat de economie weer herstelt. Nou, dat is echt niet bij iedereen zo."

Was 2021 een slecht wijnjaar voor Nederland?
Door de hevige regenval van afgelopen zomer in Zuid-Limburg veranderden de akkers van wijnboer Stan Beurskens in een moeras. Veel druiven zijn beschadigd en de oogst, die nu in volle gang is, valt veel lager uit. Een lichtpuntje: "De kwaliteit is goed."

Stan Beurskens uit Vijlen, die zich de grootste wijnboer van Nederland mag noemen, blikt terug op de dag dat Valkenburg overstroomde. Er viel die dag 250 millimeter regen. "In eerste instantie dacht ik dat het mee zou vallen voor ons. Maar het bleek een ramp. De kelder, met vier verdiepingen wijnopslag, liep helemaal onder. Ik ben weleens in Thailand geweest tijdens de moesson. Zo was het hier ook."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 11 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Uitspraak in de zaak Derk Wiersum Geen levenslang, maar twee keer 30 jaar cel voor de verdachten die terecht stonden voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Waarom? 5 vragen aan verslaggever Bram de Waal, die aanwezig…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten