Uitzending
EenVandaag - 9-6-2021

9-6-2021

EenVandaag

147 x bekeken | 0 reacties
5
Grootste dinosaurus ooit gevonden
De Australotitan is de grootste dino tot nu toe gevonden in Australië. Dankzij nieuwe technieken zoals CT-scans en bewegingsonderzoeken weten we veel meer over dinosaurussen dan zo'n 30 jaar terug, toen Jurassic Park uit kwam.

Eén op de tien vrouwen slachtoffer van seks zonder toestemming
Claudia Dictus werd in 2015 slachtoffer van verkrachting. Nu geeft ze workshops over dit onderwerp. Vandaag maakt Amnesty International bekend dat een op de tien vrouwelijke studenten slachtoffer is van verkrachting.

Het gebeurde op haar achttiende verjaardagsfeestje, vertelt Claudia. Wat ze zich herinnert is hoe ze alleen met haar belager achterbleef, hoe ze de controle kwijtraakte, maar ook hoe ze na de gebeurtenis vergeefs probeerde hulp te krijgen. "Ze weten niet hoe ze moeten omgaan met zo'n verhaal."

Panel: Vertrouwen in Nederlands elftal en coach Frank de Boer is laag
Een paar dagen voordat Nederland de eerste wedstrijd speelt op het EK voetbal, heeft slechts 30 procent van de voetballiefhebbers vertrouwen in de mannen van Oranje. De kans dat oranje het ver schopt op het EK is volgens veel deelnemers dan ook klein.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 16.000 leden van het Opiniepanel met interesse in het EK. Tweederde (65 procent) heeft weinig vertrouwen in dit team.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 9 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie