Uitzending
EenVandaag - 4-6-2021

4-6-2021

EenVandaag

216 x bekeken | 0 reacties
7
De groene flats van de toekomst
In de herfst moet het eerste 'verticale dorp' van Nederland klaar zijn: The Valley op de Zuidas in Amsterdam. Bedenker is architect Winy Maas, die gefascineerd is door de steden van de toekomst. Voor de documentaire Under Tomorrow's Sky is hij gevolgd.

Nu lijkt The Valley nog op de gebouwen die eromheen staan lans de snelweg A10: veel glas, staal en marmer. Maar het moet er vanaf oktober heel anders uit gaan zien met overal groen en publieke pleintjes. Volgens architect Winy Maas moet het gebouw aanvoelen als een 'verticaal dorp'.

De kabinetsformatie
Het gaat moeizaam met de formatie. De enige optie waarvan niemand heeft gezegd: die ga ik koste wat kost tegenhouden is een kabinet van VVD, D66, CDA, PvdA en GroenLinks, ziet politiek commentator Joost Vullings. "Er zijn wel blokkades, maar geen veto's."

Inmiddels is de formatie al weer 3 volle weken aan de gang. Een ideaal kabinet lijkt voor geen enkele partij mogelijk, dus lijkt een verstandshuwelijk tussen de vijf bovengenoemde partijen de enige optie. "Op dit moment", zegt politiek commentator Joost Vullings er met nadruk bij, want in het hele formatieproces kunnen verhoudingen altijd veranderen. Maar het zijn wel de partijen die met elkaar om de tafel zullen moeten, want alle andere opties zijn vooralsnog onbespreekbaar. Een overzicht van knelpunten, hobbels en mogelijkheden.

In deze uitzending van EenVandaag waren Joost Vullings en Winy Maas te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 4 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie