Uitzending
EenVandaag - 10-6-2021

10-6-2021

EenVandaag

219 x bekeken | 0 reacties
6
Onze kust verzilt: een ramp of kans voor de landbouw?
Zeebananen, zilte aardappels en zeesla. Pionier Erik Moesker hoopt dat zijn akker tussen de dubbele dijken in Groningen over een jaar vol staat met deze zilte producten. "De verzilting rukt op, we kunnen ons er beter op aanpassen dan het bevechten."

Op een lege akker tussen de twee dijken heeft Erik Moesker een aantal bassins staan waar hij experimenteert met zilte groente. "Zeekraal, zilte aardappels, zeebananen. Ook tomaten en aardbeien smaken veel lekkerder als ze op zoute grond zijn geteeld. Hier zit echt toekomst in", zegt Moesker.

Zomervakantie: welke toeristen komen er en waar gaan ze heen?
De zomer staat voor de deur en dus willen we graag een vakantie boeken. Voor steeds meer landen geldt kleurcode geel, wat betekent dat je er naartoe mag. Maar waar je als reiziger naar een geel land mee te maken krijgt, kan per land flink verschillen.

Van het laten zien van een negatieve coronatest tot 14 dagen verplicht in quarantaine bij aankomst. De regels die de landen met kleurcode geel hebben, zijn lang niet overal hetzelfde

Afschaffen hondenbelasting
Er is een Kamermeerderheid voor de afschaffing van de hondenbelasting. Maar vanuit de gemeentes klinkt kritiek: 'Dat zorgt voor een groot gat in gemeentebegrotingen', zegt de Roerdaalse interimwethouder Martijn van Helvert (CDA).

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 10 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie