Uitzending
EenVandaag - 8-6-2021

8-6-2021

EenVandaag

177 x bekeken | 0 reacties
6
Verantwoordingsdebat: waar gaat ons geld naartoe?
Morgen, tijdens het verantwoordingsdebat, moeten de verantwoordelijk ministers en premier aan de Tweede Kamer uitleggen waar het kabinet afgelopen jaar geld aan uitgaf. Politiek verslaggever Marloes Lemsom legt uit wat er op het spel staat.

Amsterdam wil meer kunnen doen voor ongedocumenteerden
Philippa (19) is een van de vele kinderen van ongedocumenteerde ouders. Ze wil verpleegkundige worden en een kledinghandeltje beginnen, maar haar toekomst is onzeker. Ze rondt dit jaar het mbo zorg af, maar kan daarna niet aan het werk.

In Amsterdam wonen 15.000 tot 30.000 ongedocumenteerden, ofwel mensen zonder een geldige verblijfsvergunning. Dat concludeert ombudsman Arre Zuurmond van Metropool Amsterdam in een recent rapport.

Treincoupé nagebootst voor mensen met dementie
Een ritje met de trein, of zo lijkt het in elk geval. Speciaal voor mensen met dementie heeft de NS een treincoupé nagebouwd, die langs verschillende verpleeghuizen gaat. Bewoners en familieleden kunnen daar samen herinneringen ophalen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 8 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie