Uitzending
EenVandaag - 3-6-2021

3-6-2021

EenVandaag

189 x bekeken | 0 reacties
6
Europese vlag in de Tweede Kamer
Een Europese vlag in de Tweede Kamer, naast de Nederlandse driekleur, dat is wat de nieuwe partij Volt graag wil. Volgens vlaggendeskundige Theun Okkerse kan dit het nodige stof doen opwaaien. "De Nederlandse vlag was vroeger ook niet populair."

Vlaggen maken emoties los, kunnen een bron van trots zijn, of juist hele negatieve associaties met bijvoorbeeld nationalisme oproepen. Dat de Europese vlag gemengde gevoelens oproept is geen geheim. Feit is wel dat de vlag in veel nationale parlementen hangt, waaronder ItaliŽ, Duitsland en Frankrijk. Of de Europese vlag in het Nederlandse parlement naast het rood-wit-blauw komt te hangen, wordt nog onderwerp van stemming.

Landelijk Consortium Hulpmiddelen en de Methode Sywert
Dat Sywert van Lienden flink verdiende aan mondkapjes die hij verkocht aan de overheid is bekend. Nu blijkt dat hij zijn deals kon maken dankzij VWS. De deal van Van Lienden is 'deels' voorgefinancierd, erkent demissionair minister Van Ark.

Een deel van het coronadebat dat vandaag in de Tweede Kamer wordt gevoerd, gaat over de deal die ondernemer Van Lienden vorig jaar met de overheid sloot. Hij verkocht 40 miljoen mondkapjes voor een totaal bedrag van 100 miljoen euro en bleek daar later 9 miljoen euro aan over te hebben gehouden, ontdekte onderzoeksplatform Follow the Money. Demissionair minister Van Ark erkent nu dat de overheid in ieder geval een deel van het aankoopbedrag heeft voorgeschoten.

Stoffelijke overschotten gebruikt voor crashtests met auto's in Frankrijk
In Frankrijk zijn jarenlang stoffelijke overschotten, bedoeld voor de wetenschap, gebruikt als crashtestdummie. Nabestaanden wisten van niets, terwijl hun dierbaren voor geld werden doorverkocht.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 3 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie