Uitzending
EenVandaag - 12-7-2021

12-7-2021

EenVandaag

167 x bekeken | 0 reacties
6
Zomerinterview Hugo de Jonge
Duimen omhoog, maar ook middelvingers: iedereen heeft een mening over Hugo de Jonge. En dat heeft ook invloed op zijn vrouw en kinderen. Die krijgen alles mee. Gelukkig zijn ze er meestal nuchter onder. "Maar samen naar de supermarkt gaan we niet meer."

Woningnood aan de Waal: zelf bouwen met vrienden
Een betaalbare woning vinden is voor starters een hele opgave. Daarom willen steeds meer mensen samen bouwen. In januari 2021 stonden er 300 zogeheten CPO's ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, in 2018 waren dat er 250.

In Nijmegen bijvoorbeeld, willen tien vrienden samen huizen bouwen, om daar samen duurzaam te kunnen wonen. "We willen een toekomst met elkaar opbouwen", zegt CPO-lid Coen van Dijk.

Demonstraties Cuba
Een nieuwe leider, een economisch nijpende situatie en dan ook nog corona: het gaat niet goed in Cuba en daarom protesteren mensen massaal. Een unieke situatie, weet universitair docent Latijns Amerikaanse Studies Nanne Timmer. "Het kan escaleren."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 12 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie