Uitzending
EenVandaag - 14-7-2021

14-7-2021

EenVandaag

135 x bekeken | 0 reacties
5
Zomerinterview Lale Gül
Lale Gül keerde zich tegen haar traditionele Turkse familie in het boek 'Ik Wil Leven', dat wekenlang op nummer 1 stond. Met vertalingen in het Frans en Duits en nu de filmrechten zijn verkocht wordt ze vaker bedreigd, maar haar verhaal biedt ook steun.

"Ik maak me het meest zorgen om de verfilming", vertelt Gül. "Omdat ik denk dat het meer bedreigingen en haatmail gaat opleveren." Ze heeft nog geen plan gemaakt voor meer beveiliging. "Ik heb daar geen steun in. Ik moet nog bedenken hoe ik dat ga doen."

Zomerserie Woningnood aan de Waal: Prefab huizen
Rosan en Hennie waren een van de eerste Nijmegenaren met een prefabwoning. Die oude woning is nu afgebroken en na 20 werkdagen stond er een nieuwe: van het gas af en met zonnepanelen. Nieuwe prefabwoningen bouwen is voor de stad goedkoper dan renoveren.

Plasticspotters Leiden moeten de grachten uit
In Leiden wordt onderzoek gedaan naar waar plastic afval uit de gracht vandaan komt. Zo kan met nieuwe regels plastic afval worden ingeperkt. Het onderzoek is hard nodig, want van meer dan de helft van het afval weten we niet wat het is geweest.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 14 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie