Uitzending
EenVandaag - 13-7-2021

13-7-2021

EenVandaag

204 x bekeken | 0 reacties
7
Zomerinterview viroloog Marc van Ranst
De Belgische viroloog Marc van Ranst heeft een bewogen tijd achter de rug. Door doodsbedreigingen zat hij ondergedoken in een safe house. Toch staat hij vooral te kijken van hoe massaal de steun was voor de bedreigingen aan zijn adres.

Door zijn werk en media-optredens groeide Van Ranst uit tot een bekendheid in België, maar ook in Nederland. Aan het begin van de coronacrisis werd hij nog onthaald als held, en werd er zelfs geapplaudisseerd voor zijn huis. "Maar je weet één ding zeker: dat mensen de messen van de guillotine dan al scherpen. Zo gaat dat altijd, bij elke epidemie."

Rellen Zuid-Afrika
Rellen en plunderingen resulteren in Zuid-Afrika in tientallen doden en honderden arrestaties. Die zijn begonnen na de detentie van oud-president Zuma. "Zuid-Afrika is het meest ongelijke land ter wereld, daarover heerst veel frustratie."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 13 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie