Uitzending
EenVandaag - 6-4-2009

6-4-2009

EenVandaag

1208 x bekeken | 0 reacties
7
Meer dan 90 doden door aardbeving ItaliŽ
Het dodental door de aardbeving maandagmorgen vroeg in ItaliŽ is opgelopen tot meer dan 90. Dat melden ziekenhuizen in en rondom Rome aan Italiaanse media. De aardbeving in de regio Abruzzen had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Verwacht wordt dat het aantal doden nog gaat oplopen, er worden nog zeker dertig mensen vermist. Er zijn tienduizenden gebouwen ingestort of beschadigd. Er zijn geen Nederlandse slachtoffers gevallen.

Ook Antwerpen heeft een metrodrama
Antwerpen heeft nog langer moeten wachten op een metro dan Amsterdam. Na maar liefst dertig jaar is het afgelopen weekend het startschot gegeven om de inmiddels beruchte premetrotunnel, een ondergrondse tram, gebruiksklaar te maken. Op het moment is acht kilometer in gebruik, maar evenveel heeft nog nooit reizigers gezien. Ook in Vlaanderen liepen de kosten voor het aanleggen van een tunnel gierend uit de klauwen. Toen in de jaren '80 het geld op was, bleef het project onvoltooid onder de grond liggen. Vlaams minister van vervoer Van Brempt ziet in de premetro nu een dankbaar middel om de verkeersdrukte in de stad tegen te gaan.

Osterhaus: Onnodige bureaucratie rondom dierproeven
Er moet een einde komen aan de bureaucratie rondom dierproeven. De bekende viroloog Ab Osterhaus is het zat. Hij krijgt voor proeven op mensen al na twee maanden toestemming, maar een aanvraag om een dierproef uit te voeren wordt soms pas na zes maanden goedgekeurd. Gevolg is dat steeds meer dierproeven verhuizen naar het buitenland, waar de dieren veel slechter af zijn.

Vakbondsalarm tegen agressie en geweld
Dit weekend was het weer raak, NS-medewerkers werden ernstig bedreigd door een zwartrijder in Almere. De FNV en vijf andere vakbonden roepen vandaag dan ook uit tot nationale Dag tegen Agressie en Geweld. Overal in het land vinden demonstratieve bijeenkomsten plaats tegen het toenemend geweld tegen werknemers. Om 11.55 uur (vlak voor het maandelijkse luchtalarm) klinken

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 6 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Ab Osterhaus. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie