Uitzending
EenVandaag - 3-4-2009

3-4-2009

EenVandaag

1334 x bekeken | 0 reacties
6
KLPD op jacht naar verkeershufters
De KLPD zet extra materieel in om verkeershufters aan te pakken. Met extra auto's en motoren wordt actief jacht gemaakt op bumperklevers, linksrijders en automobilisten die over de vluchtstrook rijden. Het KLPD speelt daarmee in op de campagne 'Rij met je hart' van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dagelijks stuurt het KLPD 25 herkenbare voertuigen de ochtend- en avondspits in op zeventien plekken op de snelwegen. Een keer per week komen daar elf onherkenbare auto's en drie motoren bij. We rijden mee in één van de auto's van de KLPD.

Osterhaus: 'Onnodige bureaucratie rondom dierproeven'
Er moet een einde komen aan de bureaucratie rondom dierproeven. De bekende viroloog Ab Osterhaus is het zat. Hij krijgt voor proeven op mensen al na twee maanden toestemming, maar een aanvraag om een dierproef uit te voeren wordt soms pas na zes maanden goedgekeurd. Gevolg is dat steeds meer dierproeven verhuizen naar het buitenland, waar de dieren veel slechter af zijn.

Ode aan de lente...
Vandaag stijgt de thermometer voor het eerst weer boven de 20 graden in sommige delen van het land. Heel het land krijgt de voorjaarskriebels, bootjes varen, terrassen zitten vol en iedereen lijkt ineens weer een goed humeur te hebben. Dichter Tsead Bruinja met een Ode aan de lente.

Presentatie: Liesbeth Staats.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 3 april door de AVRO en de TROS. Te gast waren Ab Osterhaus en Tsead Bruinja. De presentatie was in handen van Liesbeth Staats.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie