Uitzending
EenVandaag - 2-6-2021

2-6-2021

EenVandaag

145 x bekeken | 0 reacties
7
Meer stikstof door ruime regels
De nieuwe stikstofregels van minister Schouten kunnen ertoe leiden dat de uitstoot van stikstof toeneemt in plaats van afneemt zoals ze beloofde. Er is in al afgegeven vergunningen nog ruimte voor handel in 30 miljoen kilo stikstofuitstoot.

Dat blijkt uit onderzoek van platform voor onderzoeksjournalistiek Investico samen met EenVandaag en de onderzoeksredactie van de Brabantse kranten. De stikstofruimte mogen boeren en industrie gebruiken om zelf uit te breiden, maar deze mogen het ook verkopen aan andere bedrijven. Met als gevolg dat de uitstoot toeneemt.

Telemarketing aan banden met nieuwe wet
Het is een bekende ergernis: telefoontjes van bedrijven die je iets willen verkopen. Staatssecretaris Mona Keijzer komt daarom volgende maand, op 1 juli, met een nieuwe wet: bel-me-niet wordt bel-me-wl.

Door middel van een nieuwe wet wil staatssecretaris Mona Keijzer telemarketing aan banden leggen. Maar dat betekent niet dat vanaf 1 juli de ongewenste telefoontjes verleden tijd zijn. De consument moet blijven opletten.

Ouders dagen TikTok voor de rechter
Videoapp TikTok krijgt een claim van bijna 1,5 miljard tegen zich van een groep Nederlandse ouders. "De app verwerkt veel teveel persoonsgegevens, zonder dat de kinderen of hun ouders er toestemming voor geven", zegt advocaat Linders.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 2 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie