Uitzending
EenVandaag - 1-8-2008

1-8-2008

EenVandaag

1252 x bekeken | 0 reacties
6
Crisis in Zeeuws politiekorps
Er is grote onrust ontstaan in het politiekorps in Zeeland. De Ondernemingsraad heeft het vertrouwen in korpschef F. Goudswaard en zijn plaatsvervanger M. Siderius opgezegd. Medewerkers vertellen de politievakbond ACP dat zij zich onveilig voelen bij de korpsleiding. Er zou sprake zijn van intimidatie en vriendjespolitiek. Bovendien kwam korpschef Goudswaard niet door een keuring van de veiligheidsdienst AIVD omdat hij chantabel zou zijn. In EénVandaag alle hoofdrolspelers.

Het lot van Chinese dissidenten
Over een week beginnen de Olympische Spelen in Peking. De aanloop naar dit evenement ging niet over rozen. Er is vooral veel kritiek op het niet nakomen van de mensenrechten in China. Volgens Human Rights Watch worden dissidenten zonder enige vorm van rechtsgang opgesloten in psychiatrische inrichtingen, de zogenaamde Ankang. Exacte cijfers zijn er niet, maar volgens de organisatie zijn er ongeveer 3000 dissidenten voor onbepaalde tijd opgesloten in deze beruchte Ankang.

Gesprek aan de keukentafel: Michiel Vos
In de zomerserie Gesprekken aan de keukentafel vandaag Amerika-correspondent Michiel Vos. Met Thomas Ruigrok blikt hij terug op het afgelopen roerige jaar. Hoe maakt Vos het gevecht om het Witte Huis mee? En bekijkt hij de race anders nu hij de schoonzoon is van de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi?

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 1 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Michiel Vos. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie