Uitzending
EenVandaag - 31-3-2010

31-3-2010

EenVandaag

670 x bekeken | 0 reacties
5
ANWB-leden willen nieuwe vorm autobelasting
De kilometerheffing lijkt op de lange baan geschoven. Een nieuw kabinet moet beslissen of het plan nog ingevoerd kan worden. Een meerderheid van de ANWB-leden is in ieder geval voor een vorm van rekeningrijden, blijkt uit een leden-enquête van de bond. Volgens de ANWB is 68 procent van de 400.000 deelnemers voor 'betalen naar gebruik' in plaats van 'betalen voor bezit'.

Waar gaan we op bezuinigen?
Nederland moet bezuinigen, en flink ook. Het begrotingstekort is sinds de crisis enorm opgelopen. Maar liefst twintig ambtenarencommissies hebben zich de afgelopen tijd opgesloten en plannen bedacht hoe Nederland de aankomende periode kan bezuinigen. Morgen worden deze plannen gepresenteerd. Moet het leger worden ingekrompen? Of moeten de rijken meer belasting gaan betalen? Zelfs de hypotheekrente-aftrek staat weer ter discussie.

Mythe rond pausin Johanna verfilmd
Ongeveer 1000 jaar geleden stond een vrouw, vermomd als man, aan de top van de katholieke kerk. Althans, dat is de mythe. Pausin Johanna zou in 855 de opvolgster van paus Leo IV zijn geweest. Het mysterie rond deze pausin is veelvuldig gebruikt als inspiratie voor schrijvers. Een gesprek met regisseur Sonke Wortmann die het boek Pausin Johanna van Donna W. Cross verfilmde.

Wie moet de nieuwe burgemeester van Amsterdam worden?
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam nu Cohen is vertrokken? Dat is de vraag die Amsterdammers flink bezighoudt. Welke kwaliteiten moet deze burgemeester hebben? Wat moet hij of zij wel, maar vooral niet doen in Amsterdam? Een gesprek met prominente Amsterdammers over hun persoonlijke voorkeur.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 31 maart door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie