Uitzending
EenVandaag - 24-3-2010

24-3-2010

EenVandaag

717 x bekeken | 0 reacties
7
Brandweer richt op meer preventie
De brandweer gooit het roer om. Blussen kunnen ze al, maar het zou nog beter zijn als er geen branden meer zouden uitbreken. De toekomst moet brandvrij worden en wij moeten daarbij zelf helpen. Preventie is het woord. Een stad waar ze al jaren aan preventie doen is Amersfoort. Hier komen inspecteurs van de brandweer bij de mensen thuis om te kijken hoe ze hun huis tegen brand kunnen beschermen. En dit werkt wonderwel.

Zijn online partijen de toekomst van de politiek?
Via je computer laten weten hoe het land bestuurd moet worden? Direct meestemmen over welke wet dan ook? Als het aan de partijen Stemdirect en de Stem van Jezelf ligt is dit binnenkort mogelijk. De Stem van Jezelf belooft de kiezer dat als zij in de kamer komen elke vraag, elk wetsvoorstel aan Nederland wordt voorgelegd. Stemdirect werkt volgens stellingen waar leden op kunnen reageren. Het standpunt van de meerderheid wordt overgenomen. Vanavond in EťnVandaag: is dit de toekomst van de politiek?

Westeinde ziekenhuis bindt strijdt aan met agressie
Uitgescholden, met de dood bedreigd en agressief bejegend. Voor veel ziekenhuispersoneel is het dagelijkse routine. Zorgverleners voelen zich vaak bedreigd door de patiŽnt of door omstanders. Het Westeinde ziekenhuis in Den Haag kampt al jaren met intimidatie en geweld. Vanavond een portret van dit ziekenhuis. Onder het mom aso's het ziekenhuis uit gaat Westeinde de strijd aan met agressie.

Sociale advocatuur bestaat 35 jaar
Hoe zou de kraakbeweging er uit zien zonder de sociale advocatuur? En hoe zou het zijn gesteld met de rechten van psychiatrische patiŽnten en van verdachten? Door de opkomst van de sociale advocatuur 35 jaar geleden is er veel veranderd op sociaal gebied. Onlangs is de bundel 35 jaar sociale advocatuur gepresenteerd. We staan stil bij de strijd die is geleverd voor sociale rechtvaardigheid.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 24 maart door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie