Uitzending
EenVandaag - 3-4-2010

3-4-2010

EenVandaag

1119 x bekeken | 0 reacties
6
Kernwapens in Nederland: Protest in Volkel
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Amerikaanse atoombommen werden gestationeerd op de Nederlandse vliegbasis Volkel. En ze liggen er nog steeds, alhoewel het een publiek geheim is waar en hoeveel. President Obama roept op om te streven naar een kernwapenvrije wereld. En hij staat niet alleen. Vanavond vertellen minister Maxime Verhagen, oud-piloot Steve Netto (die klaar stond om de atoombom af te gooien boven Rusland in 1962) en vredesactivist Meindert Stelling waarom 't tijd wordt om deze restanten van de Koude Oorlog op te ruimen. Aanstaande zaterdag is er een wereldwijd protest tegen de kernbom en ook in Nederland wordt er gedemonstreerd: bij vliegbasis Volkel.

De Week van Pia Dijkstra.
We volgen radio- en tv-presentatrice Pia Dijkstra, die naast haar drukke baan bij de omroep voorzitter is van de Taskforce DeeltijdPlus en op plek zestien staat van de D66-lijst voor de Tweede Kamer. De Taskforce een initiatief van het kabinet en sociale partners rondt deze week zijn werkzaamheden af.
Het doel van de Taskforce DeeltijdPlus is een aanzet te geven tot cultuurverandering om het vanzelfsprekender te maken dat vrouwen in kleine deeltijdbanen meer uren kunnen gaan werken.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 3 april door de AVRO en de TROS. Te gast waren Pia Dijkstra, Maxime Verhagen, Barack Obama en Meindert Stelling.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie