27-3-2010
1318 x bekeken | 0 reacties
Zomertijd blijft omstreden
De komende nacht gaat de zomertijd weer in. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok om 2.00 uur een uur vooruit en duurt de nacht dus een uurtje korter. Maar heeft de zomertijd nog wel zin? Wordt er wel minder elektriciteit verbruikt? En kost het inderdaad miljoenen euro's om steeds om te schakelen? Een kritische blik op De Zomertijd. Nederland voerde de zomertijd in 1977 definitief in. Na de oliecrisis van 1973 moest de regering energiebesparende maatregelen nemen. Doordat het 's avonds langer licht blijft, wordt er minder elektriciteit voor verlichting gebruikt, was de redenering. De zomertijd duurt tot 31 oktober. Dan begint de wintertijd en gaat de klok weer een uur terug.
De week van Stephan Sanders Hij verblijft tot 1 september in Almere. Om te schrijven. Columnist, schrijver en radiopresentator Stephan Sanders is de eerste auteur die een literair boek schrijft voor en over de gemeente Almere. Daarvoor heeft hij zijn intrek genomen in het Schrijvershuis. Als 'writer in residence' moeten van zijn hand de eerste 'Almereverhalen' komen.
Interview met Somaly Mam
Schrijfster Somaly Mam is in Nederland om te praten over haar strijd tegen wereldwijde kinderprostitutie. Somaly Mam heeft als minderjarige in Cambodja gedwongen in de prostitutie gewerkt en strijdt al jaren tegen deze vorm van seksarbeid. Tijdens The Movie That Matter Festival van Amnesty International in Den Haag toont zij haar documentaire Red Light. EénVandaag volgt haar tijdens de opening van het festival en spreekt exclusief met haar.
Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 27 maart door de AVRO en de TROS. Te gast was Stephan Sanders.