Uitzending
EenVandaag - 7-4-2010

7-4-2010

EenVandaag

1254 x bekeken | 0 reacties
6
Lionel Messi in het voetbalpantheon?
Hij is slechts 22 jaar, maar heeft al bijna alles gewonnen. En zijn optreden in de wedstrijd van gisteravond droeg ook weer bij aan de mythevorming. Vier goals in een kwartfinalewedstrijd van de Champions Leaugue. Messi vs Arsenal, 4-0. Maar is La Pulga een nieuwe Cruijff? Heeft hij de allure van een Pele? Kan hij de vergelijking met Maradonna doorstaan?

Kernenergie, jazeker!
In de jaren tachtig liep Nederland nog massaal te hoop tegen kernenergie. Maar nu lijken zelfs de meest verstokte tegenstanders te twijfelen. Want kunnen we onze CO2-normen eigenlijk wel halen zonder kernenergie? Hebben we Kernenergie eigenlijk niet gewoon nodig? Zelfs voormalig Greenpeace-directeur Patrick Moore spreekt zich nu uit vr kernenergie. We spreken hierover met oud-Greenpeace medewerker en PvdA-Kamerlid Diederik Samsom en met Tim van der Hagen, hoogleraar Reactorfysica aan de TU Delft.

Skimmen, een groeiend probleem
De schade voor de banken door skimming, het kopiren van pinpasgegevens is toegenomen, van 31 miljoen euro in 2008 tot 36 miljoen in 2009. In 2009 zijn 32.000 kaarten geregistreerd die betrokken zijn bij skimming, op een totaal van 25 miljoen betaalpassen in omloop. Is skimfraude niet veel groter dan we denken? We spreken hierover met beveiligingsexpert Frank Engelsman van beveiligingsbedrijf Ultrascan en met Gijs Boudewijn van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Wie was Stieg Larson?
Ze noemden elkaar 'grote broer' en 'kleine broer'. Kurdo Baksi was een van de weinige vrienden van de bekende schrijver Stieg Larsson en was een van de laatsten die Stieg vlak voor hij overleed nog gesproken heeft. Pas vijf jaar later was Baksi in staat te schrijven over de man die hij zo goed heeft gekend. Een interview met Kurdo Baksi.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 7 april door de AVRO en de TROS. Te gast waren Diederik Samsom en Lionel Messi.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie