Uitzending
EenVandaag - 30-3-2010

30-3-2010

EenVandaag

900 x bekeken | 0 reacties
4
Erfpacht, een huis zonder grond
Een rijtjeshuis voor ? 130.000,-. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Steeds vaker worden goedkope woningen aangeboden waarvan de vraagprijs erg laag ligt. Dat kan alleen doordat de grond niet mee wordt gekocht, maar aan een partuliere erfpachter moet worden betaald. Een steeds populairdere constructie door de kredietcrisis. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze werkwijze en wie betaalt uiteindelijk de rekening?

Fetisjbeeldje blijkt kapitaal waard
Het zal je maar gebeuren. Je loopt rond op een rommelmarkt in BelgiŽ, ziet een mooi Afrikaans beeldje, gaat onderhandelen en komt uiteindelijk uit op een bedrag van 50 gulden. Jaren later denk je 'Weet je wat, ik neem het beeldje eens mee naar het programma Tussen Kunst en Kitch. Misschien is het wel iets waard.' Een expert bekijkt het, vertelt er een verhaal over en... komt tot de conclusie dat het houten voorwerp rond de ? 80.000,- waard is.

Dag van nationale rouw in Rusland
Na de aanslagen in de metro in Moskou gisteren is vandaag een dag van nationale rouw afgekondigd. De acties zijn nog niet opgeŽist, maar gedacht wordt aan Tsjetsjeense rebellen. Moskou dacht de rebellenbeweging onder controle te hebben, maar na de aanslag lijkt dit verzet nog springlevend te zijn. Hoe verwerkt Moskou deze aanslagen? Correspondent Peter D'Hamecourt gaat terug naar de metrostations.

Duinrell viert 75-jarig bestaan
Het pretparkseizoen gaat bijna weer van start. Attractiepark Duinrell in Wassenaar opent dit jaar voor de 75ste keer haar deuren. Een jubileum voor het in 1935 opgerichte familiebedrijf. Een portret van de oprichters van Duinrell, familie van Zuylen van Nijevelt. Met de oudste en jongste telg van de familie bezoeken we het park.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 30 maart door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie