Uitzending
EenVandaag - 6-4-2010

6-4-2010

EenVandaag

897 x bekeken | 0 reacties
5
Video Amerikaanse aanval op burgers uitgelekt
Amerikaanse militairen in Bagdad die burgers en journalisten doodschieten, dat is te zien op een video uit 2007 die gisteren uitlekte op internet. Persbureau Reuters, waarvoor de omgekomen journalisten werkten, had de video al een paar dagen na de aanslag gezien. Waarom heeft het nog drie jaar geduurd voordat deze film naar buiten kwam? Hoe moeten we de beelden interpreteren? En welke gevolgen heeft dit voor de betrokken militairen en het aanzien van het Amerikaanse leger?

Man & abortus: eerste zelfhulpboek ter wereld
Een zelfhulpboek bij verwerking van abortus gericht op mannen. Een op de vijf mannen krijgt namelijk te maken met een abortus. Om dit onderwerp meer bekendheid te geven heeft Basti Baroncini een boek geschreven over zijn ervaring. Een gesprek met Baroncini over zijn boek. Daarnaast komen Hedy d'Ancona en maatschappelijk werker Bert Wolf aan het woord.

Bemoeizorg voor zwervers met laag IQ
Van de straat halen en, desnoods gedwongen, behandelen. Dat is volgens hoogleraar Robert Didden de oplossing voor ongeveer 7000 zwervers met een laag IQ (tot 80) die overlast veroorzaken. Een half jaar geleden lieten we u de 40-jarige Berry zien die op straat leefde en regelmatig in aanraking kwam met politie en justitie. Inmiddels heeft hij een flatje, maar zijn de problemen daarmee opgelost?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 6 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Hedy d'Ancona.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie