Uitzending
EenVandaag - 23-3-2010

23-3-2010

EenVandaag

744 x bekeken | 0 reacties
6
Einde aan de hypotheekrenteaftrek?
Het politieke heilige huis dat hypotheekrenteaftrek heet lijkt volledig in te storten. Steeds meer politieke partijen gebruiken het fiscale voordeel als hard bezuinigingspunt voor de verkiezingen. Partijen, waaronder D66 en GroenLinks, zien in het terugdringen van dit bedrag kansen om het verwachte staatstekort terug te dringen. Moet de hypotheekrenteaftrek nu wel besproken worden, juist op een moment dat de woningmarkt voorzichtig opkrabbelt?

Enschede pakt werkloosheid aan
Aan het werk, anders word je gekort op je uitkering. In Enschede moeten 5000 werklozen de handen uit de mouwen steken om hun bijstandsuitkering te behouden. De stad kampt met een werkloosheidscijfer van 14 procent, het landelijk gemiddelde is 6.5. Door middel van participatie- en servicebanen probeert de gemeente de hoge werkloosheid in de stad terug te dringen. Een reportage over het werkloosheidsprobleem in Enschede.

Levenslang voor oud SS'er Heinrich Boere
Oud-SS'er Heinrich Boere is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De oorlogsmisdadiger hoorde vandaag in de rechtbank van Aken dat hij opnieuw gestraft wordt voor de moord op drie Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog. De advocaten van Boere gaan in beroep tegen de uitspraak. Tot die tijd mag Boere op vrije voeten blijven. Een reportage over dit opmerkelijke proces. We praten met de Duitse historicus Stephan Stracke over het belang van de vervolging van Boere. Ook kijken we hoe de nabestaanden de zitting van vandaag bijwoonden.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 23 maart door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie