Uitzending
EenVandaag - 25-6-2019

25-6-2019

EenVandaag

360 x bekeken | 0 reacties
8
Criminelen krijgen steeds vaker tbs opgelegd
Niek, Loes Soepnels man, werd 8 jaar geleden vermoord. De dader? Nieks schizofrene zoon. Hij kreeg 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging, een maatregel die steeds vaker opgelegd wordt. "Levenslang hoeft niet, maar ik wil wel dat hij behandeld blijft."

Ze waren 20 jaar samen. Loes en Niek, een Eindhovense dierenarts met goedlopende praktijk. Niek had drie zoons uit een eerdere relatie toen Loes bij het gezin kwam wonen. Op dat moment wees nog niets op de geestelijke problemen van de middelste zoon van Niek, wiens naam ze liever niet noemt.

Voorheen kon je gemakkelijk een gezinshuis beginnen, nu niet meer
Steeds meer kinderen vinden een veilige plek in gezinshuizen. Nu zijn er ook landelijke kwaliteitseisen om de juiste zorg voor deze kinderen te garanderen.

Het is een drukte van belang in het gezinshuis van Dorienke Klapwijk. Zij draagt de zorg voor vijf kinderen, tussen de 4 en 18 jaar, die bij haar in huis zijn geplaatst. "De basis voor deze kinderen is het gewone gezinsleven. We doen dagelijkse dingen, we koken, doen boodschappen en brengen ze naar school", vertelt Klapwijk.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 25 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie