Uitzending
EenVandaag - 24-6-2019

24-6-2019

EenVandaag

378 x bekeken | 0 reacties
5
Dit is waarom je je auto niet vol moet tanken met warm weer
Dit is waarom je je auto niet vol moet tanken met warm weer

Je kunt je auto beter niet helemaal vol tanken als het buiten warmer is dan 30 graden

De temperaturen stijgen en dus word je weer om de oren geslagen met tips wat je wel en juist niet moet doen in de warmte. Wist je al dat het gevaarlijk is om je auto vol te tanken als de temperaturen stijgen?

Het Algemeen Dagblad meldt dat je bij temperaturen van 30 graden en hoger niet je auto moet voltanken. Zij verwijzen naar een advies van de Duitse Automobilclub Kraftfahrer-Schutz (KS).

Genoeg drinken en uit de zon blijven: nu logisch maar toen niet
"Daar gaan we weer", zal het gevoel van veel Nederlanders zijn als ze horen dat het Nationale Hitteplan in werking treedt. Want; genoeg drinken, uit de zon blijven, het klinkt zo logisch allemaal. En toch was dat vr 2007 misschien iets minder logisch.

Na de hete zomers van 2003 en 2006 vond het Rode Kruis het tijd voor een nieuw initiatief. Nadat onder meer ook het ministerie, het RIVM en de GGD was ingeschakeld was het tijd voor overleg. Overleg over een Nationaal Hitteplan.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 24 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie