Uitzending
EenVandaag - 21-6-2019

21-6-2019

EenVandaag

432 x bekeken | 0 reacties
6
Seniorencomplexen onveilig bij brand: 'We moeten ouderen er letterlijk uit slepen'
De huidige wet- en regelgeving beschermt bewoners van seniorencomplexen onvoldoende tegen de risico’s van brand. Al jaren dringt de brandweer bij het ministerie van Binnenlandse Zaken aan op aanscherping van de voorschriften. Vooralsnog tevergeefs.

Vooral de enorme rookvorming is een groot probleem, stelt lector Brandpreventie René Hagen. "We zien steeds vaker dat de rook zich snel over een heel gebouw verspreidt. Voor de oudere bewoners maakt dat het moeilijk om te vluchten en voor de brandweer wordt het bijna onmogelijk iedereen er uit te halen." Volgens Hagen, die spreekt namens het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), wacht de overheid te lang met aanscherping van de regels, terwijl diverse onderzoeken de noodzaak al hebben aangetoond.

Natuurmonumenten vindt wolf 'verrijking voor de Nederlandse natuur'
Een wolvenpaar heeft zich gevestigd op de Veluwe en samen hebben ze welpjes gekregen. Het is de volgende stap in de terugtocht van de wolf in Nederland. Reden voor paniek? Natuurorganisaties zeggen van niet.

In 2015 werd voor het eerst in 150 jaar weer een wolf gesignaleerd in Nederland. Begin dit jaar bleek er een stelletje op de Veluwe te zitten. Nu zijn drie wolvenpups op camera vastgelegd. De wolf lijkt definitief teruggekeerd naar de Nederlandse bossen. Waar precies willen Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten niet zeggen, om te voorkomen dat nieuwsgierigen op zoek gaan naar de roofdieren.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 21 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie