Uitzending
EenVandaag - 20-6-2019

20-6-2019

EenVandaag

390 x bekeken | 0 reacties
5
SP-stemmers over de koers van de partij
Na drie verloren verkiezingen moet de SP de rug weer zien te rechten. SP-kiezers missen profiel bij hun partij op de thema’s van nu, blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Over welke kant de partij dan wel op moet, zijn de kiezers verdeeld.

Prominente partijpolitici komen zaterdag op een partijraad bijeen om antwoorden te zoeken op de vraag hoe de verkiezingsnederlagen van de laatste 2 jaar konden gebeuren. Te beginnen met de vraag: waar gaat het mis?

Vooravond van Maarten van der Weijdens elfstedenzwemtocht
Stel dat Maarten van der Weijden er dit jaar na dagen en nachten non-stop zwemmen doorheen zit, vindt hij meezwemmers als Tjerk Peijnenborg naast zich. En dat zou bij zijn poging de Elfstedentocht te zwemmen wel eens de doorslag kunnen geven.

Vorig jaar kwam Maarten van der Heijden in zijn poging de Elfstedentocht zwemmend af te leggen tot een afstand van 163 kilometer. Hierbij haalde hij ruim 5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker. Morgen doet hij een nieuwe poging. Een groep van 111 meezwemmers moet hem er deze keer op moeilijke momenten doorheen slepen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 20 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie